dijous, 26 de novembre del 2009

Google AdSense - el negoci de Google

Suposo que molts de vosaltres ja sabeu que Google fa negoci amb la publicitat però anem a veure una mica què és i com funciona el Google Adsense.

Quan nosaltres creem un bloc o una pàgina web moltes vegades ens agradaria que el seu allotjament i el domini ens sortís gratuït (si és que utilitzem un servidor de pagament) o bé volem tenir una manera de fer negoci i és aquí on apareix Google. Aquesta empresa ens ofereix un sistema per afegir publicitat a la nostra web, bloc... a partir d'ara ho generalitzarem com a web. I ara us preguntareu, i com funciona? com cobres aquesta publicitat que es mostra? Anem a veure-ho:
Google no et paga per cada vegada que es mostra l'anunci, com fan altres empreses de publicitat si no que et paga per cada persona que fa clic i et paga entre 0,01 i 30 dòlars depenent de l'anunci, temàtica del lloc, data i hora, en fi, les condicions exactes són complicades ja que depenen d'un munt de paràmetres. I quan arribes a la quantitat de 100 dòlars, a finals de mes els senyors de Google et fan la transferència al compte que els hi has indicat.
I direu, així de senzill? jo no faig res i vaig cobrant? li dic a uns amics que em vagin entrant a la web i vagin fent clics i em faig ric!! no és tant senzill, ja que com hem dit hi ha un munt de paràmetres i a més tenen molta experiència i per tant, també tenen detectors de frau, així si nosaltres només fem clic però no naveguem mai a la web de destí, no ens donaran segurament res i si els clics es fan sempre des de la mateixa adreça IP tampoc, és més, et poden arribar a cancel·lar el compte AdSense si s'adonen que algú els està intentant estafar.
Si tot i així hi continuem estant interessats el que cal fer és anar a la web de AdSense i crear un compte i seleccionar el tipus de publicitat que es vol posar a la web, imatges, text, text i imatge... i això ens generarà un codi que haurem de posar a la nostra web i a partir d'aquí, esperar que la gent ens cliqui a la nostra publicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada