divendres, 20 de novembre del 2009

Google Chrome OS

Google acaba de presentar el seu sistema operatiu basant en el seu propi navegador Chrome. Aquest sistema operatiu està destinat a portàtils que funcionin amb disc durs amb memòria flash ja que no és compatible amb els altres discs durs i sobretot que estiguin permanentment connectats.
Tot i que s'ha presentat fa poques hores, no estarà disponible fins l'any vinent, però ens han deixat un parell de vídeos per anar obrint boca. El primer explica una mica d'on surgeix la necessitat i què intenten solucionar amb el sistema operatiu i el segon ens mostra la interfície d'aquest sistema que tal i com es pot veure és el navegador chrome amb funcionalitats ampliades. Els dos vídeos estan amb anglès però crec que són prou gràfics com perquè una persona sense coneixements d'anglès ho pugui entendre.


Google ens parla dels avantatges de tenir-ho tot a Internet, no haver-nos de preocupar dels drivers dels dispositius (caldrà veure si és compatible amb tots els ordinadors, si hi haurà una llista de hardware compatible, si cal comprar un ordinador específic...) ni de virus ni tampoc de fer còpia de seguretat de la nostra informació ja que serà el propi Google que ho emmagatzemi (de manera encriptada) i en faci les còpies i d'aquesta manera només ens caldrà engegar l'ordinador (sigui el nostre propi o un altre) i tindrem sempre a punt la informació, és a dir, disponibilitat on sigui i quan sigui. 
Com ho veieu? Jo crec que realment hem d'anar a un món permanentment connectat i que per molta gent serà una solució però per usuaris més avançats crec que si que hauran de continuar tenint el seu ordinador amb el seu sistema operatiu ja sigui Windows, Mac, Linux... 
La batalla està servida però i sobretot venint de Google! El futur està aquí!

3 comentaris:

  1. Parece que se pone interesante el mundo de la tecnología en los próximos años... A ver qué nos depara todo esto. Un saludo y gran entrada.

    ResponElimina
  2. Hola! Yo también he leído la noticia esta mañana. Diríase que hay un guerra abierta. ¿Qué hará MicroSoft?. ¿Acierta Google al no vender su sistema operativo aisladamente (solo instalado en software)?
    Saludos!
    Santiago

    ResponElimina
  3. Jo crec que Microsoft ha d'anar amb molt de compte si no vol que a l'igual com li ha passat amb els dispositius mòbils que el windows mobile vagi perdent terreny per altres sistemes com l'Android o l'Iphone. Però almenys amb aquest cas no se n'ha sortit. Això si, els usuaris hi sortim guanyant.

    ResponElimina