dilluns, 16 de novembre del 2009

Street View - utilitat o intrusió



Després de que google recorregués quasi tots els carrers de les nostres ciutats, aquesta setmana ho ha publicat, així ara podem veure no tant sols la cartografia del nostre territori sino que ara a més podem veure exactament com és mitjançant les fotografies que el cotxe amb càmera va fer.
Ara doncs apareix la polèmica, hi ha gent que es queixa que es pot veure el gos al porxo, la mainada jugant al jardí de casa, el cotxe aparcat... i que això invaeix la seva intimitat. Això és totalment respectable, però s'ha de tenir en compte un parell de coses, primer de tot que google s'ha encarregat de difuminar les matricules dels vehicles i d'esborrar les cares de les persones i en segon lloc crec que si la càmera del google ho ha pogut captar, qualsevol persona que passés pel carrer aquell mateix moment també.
I què ens aporta l'street view? doncs bé, si ara amb el gps o el google maps ja no ens perdíem anant amb cotxe si ara anem a peu i tenim un mòbil que ho permet (un mòbil amb brúixola) podem situar-nos exactament i llavors si marquem el destí podrem veure com anar-hi no només amb la cartografia si no amb les fotos que fracament és molt útil, ja que al girar el mòbil s'actualitza la imatge. O si no tenim un mòbil que ho permeti podem traçar la ruta fixant-nos amb les fotos de cadascuna de les cantonades a les qual hem de fer alguna acció, personalment ho he utilitzat en un parell d'ocasions i puc dir que és realment molt útil.
Així doncs el debat està servit. Invasió o utilitat?

3 comentaris:

  1. Doncs mira, precisament aquests dies m'està resultant molt útil. Estem buscant pis, i això de veure "al moment" com és el veïnat, l'edifici i el carrer on es troben els que hi ha anunciats és, com diuen els anglesos, very convenient.
    La de caminades que m'estic estalviant!

    ResponElimina
  2. Jo ho he utilitzat per quan vaig fora ubicar algun lloc i amb les fotos de seguida et situes i ho trobes. Per mi és fantàstic!

    ResponElimina
  3. Doncs la meva resposta és: invasió i utilitat, les dues coses. Confesso que jo també ho he utilitzat més d'un cop, però quan hi veig casa meva a la perfecció ja no em fa tanta gràcia. Es poden veure perfectament tots els detalls: les finestres amb reixa, les que no en tenen, per on accedir amb més facilitat... i tot això sense ni tant sols trepitjar el meu carrer... no sé si m'explico...

    ResponElimina